Rahaton.com

Vertaile ennen lainaa: pikavippi, luotto ja luottokortti

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei arvosteluja)
Loading...

Asuntolaina

Taantuman myötä korot laskevat laskemistaan. Tämä jos mikä saa asuntolainan hakijan hyvälle päälle. Moni ei kuitenkaan huomaa, että samalla pankkien marginaalit ja muut kulut ovat olleet noususuunnassa. Asuntolaina kannattaakin aina hakea harkiten ja huolellista vertailua suorittaen. Lue lisää asuntolainoista täältä.

Handelsbanken on petrannut sijoituksiaan

Tilanne lainamarkkinoilla vaihtelee tätä nykyä vauhdilla ja kuluttajan voi olla vaikea pysyä tässä mukana. Vielä talvella 2012 Handelsbanken oli kallein asuntolainan tarjoaja. Kesällä, vain muutamaa kuukautta myöhemmin, Handelsbanken tarjoaa lainaa kaikkein alhaisimmalla marginaalilla. Handelsbankenin muut käsittelykulut ovat yhä erittäin korkeat, mutta kokonaissummaa katsottaessa se kykeni ainakin kesäkuussa tarjoamaan kaikista pankeista halvinta asuntolainaa sekä pääkaupunkiseudulla että Tampereella. Samaan aikaan tavallisesti halpa Nooa Säästöpankki on nostanut käsittelykulujaan huomattavasti.

Tämä hintojen vaihtelu kuvastaa sitä, miten vaikea kuluttajan on pysyä talousvaikeuksissa pyöriskelevän Euroopan lainamarkkinoiden kyydissä.

Kilpailuta!

Asuntolainan hakijan ei kannata ottaa vastaan ensimmäistä lainatarjousta. Kilpailuttamalla on mahdollista pudottaa lainan marginaalia huomattavastikin. Asiakas on kuningas, se on parasta muistaa. Suomalaiset ovat usein turhan nöyriä. Vaikka marginaalia painotetaan usein syystäkin asuntolainojen hintavertailun välineenä, kannattaa muistaa ennemmin lainan todelliset kulut. Pankit perivät erilaisia lainanhoitokuluja, jotka muuttavat lainan hintaa todella merkittävästi. Matalin marginaali ei todellakaan ole aina merkki halvimmasta lainasta!

Myös laina-aika kannattaa harkita tarkoin oman maksukyvyn mukaiseksi, sillä liian pitkä laina-aika lisää lainan kuluja tarpeettomasti. Maksuvapaita vuosia on turha ottaa, jos niitä ei tarvitse. Hyvillä vakuuksilla ja takaajilla voi myös pudottaa yleensä lainan hintaa.

Arvio: /5. Yhteensä arvostelua.

Rahaton.com:n lainavertailu, etsi tästä edullisin laina!
Rahaton.com-palvelu vertailee laina ja raha-asioihin liittyviä sivustoja, sekä palveluja.

Lainojen, luottojen, vippien ja luottokorttien tiedot, kuten ehdot ja korot voivat muuttua tai erota Rahaton.com -palvelussa mainituista. Palvelun ylläpito ei vastaa sivustolla esitettyjen tietojen oikeellisuudesta. Muistathan varmistaa tietojen oikeellisuuden lainojen tai luottojen tarjoajalta.