Rahaton.com

Vertaile ennen lainaa: pikavippi, luotto ja luottokortti

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei arvosteluja)
Loading...

Autolainaa

Auto on useimmille suomalaisille välttämätön hankinta, mutta aina säästöt eivät riitä kattamaan koko kauppasummaa. Autolaina on oiva apu sekä uuden että käytetyn auton rahoittamisessa. Se on myös turvallinen vaihtoehto, koska luoton vakuutena toimii kaupankohde eli auto eikä ulkopuolisia takaajia tarvita. Näin lainaan liittyvä riski jää pieneksi ja maksuhäiriön sattuessa luotonottaja menettää korkeintaan lainan vakuutena olevan auton. Autorahoitukseen sovelletaan osamaksu- ja kuluttajansuojalakia.

Rahoitusmuodon joustavuutta lisää se, että auton voi myös myydä kesken sopimuskauden. Tästä pitää tosin aina sopia erikseen rahoituksen myöntäneen rahoituslaitoksen kanssa, koska velka tulee joko kuitata tai siirtää uudelle ostajalle ennen kauppaa. Huonona puolena on, että joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta palveluntarjoajat myöntävät autolainoja vain yksityisen ja yrityksen välisen autokaupan rahoittamiseen.

Autoluoton hakeminen

Usein autoliikkeet tarjoavat autorahoitusta kätevästi auton oston yhteydessä, mutta sitä voi hakea myös verkossa tai palveluntarjoajan kuten pankin tai muun rahoituslaitoksen konttorista. Tyypillisesti asiakas suorittaa 20-30 % kauppahinnasta käsirahana, joka voidaan kattaa osittain tai kokonaan myös antamalla vanha auto vaihdossa. Autorahoitukseen on yleensä mahdollista liittää vakuutusturva, joka maksetaan osana kuukausittaista lainanlyhennystä. Lainaa voi hakea myös vakuudettomasti netistä.

Palveluntarjoajia kannattaa vertailla ennen lainan hakemista, koska kokonaiskuluissa ja lainaehdoissa voi olla yllättäviä eroja. Hintojen vertailua helpottavat erilaiset verkosta löytyvät laskurit, mutta tarjouksia voi ja kannattaa toki pyytää myös suoraan luotonantajan toimipisteistä. Etenkin autoliikkeet tekevät lainapäätökset nopeasti ja sen saa nopeimmillaan jo samana päivänä. Luoton ehdot kuten takaisinmaksuaika on myös helppo räätälöidä asiakkaan maksukykyä ja tarpeita vastaaviksi.

Takaisinmaksu

Auton hankintaa varten otetut luotot ovat tyypillisesti suuruudeltaan joitakin tuhansia euroja. Lainaa lyhennetään luotonantajan ja luotonottajan yhdessä sopiman maksuaikataulun mukaisesti, yleensä kuitenkin käytetään tasasuuruisia kuukausieriä. Takaisinmaksuaikaa valitessa kannattaa, ettei jäljellä oleva lainamäärä missään vaiheessa ylitä auton sen hetkistä jälleenmyyntiarvoa. Tyypillisesti takaisinmaksuaika onkin korkeintaan muutamia vuosia ja lainan voi maksaa pois alkuperäistä maksuaikataulua nopeammin ilman lisäkustannuksia

Useimmiten kuukausierien suuruutta on myös mahdollista muuttaa luotonottajan elämäntilanteen muuttuessa. Sopimusehdoista riippuen luotonottaja voi tarvittaessa hyödyntää oikeuttaan lyhennysvapaisiin kuukausiin tai maksaa jäljellä olevan lainaosuuden pois ilman lisämaksua. Autoluottoihin sovelletaan yleensä aina kiinteää korkoa, joka vaihtelee 5-10 % välillä. Viimeisen erän jälkeen auton omistusoikeus siirtyy ostajalle.

Lue lisää autolainasta. Myös Lainoja.fi autolaina artikkeliin kannattaa tutustua.

Arvio: /5. Yhteensä arvostelua.

Rahaton.com:n lainavertailu, etsi tästä edullisin laina!
Rahaton.com-palvelu vertailee laina ja raha-asioihin liittyviä sivustoja, sekä palveluja.

Lainojen, luottojen, vippien ja luottokorttien tiedot, kuten ehdot ja korot voivat muuttua tai erota Rahaton.com -palvelussa mainituista. Palvelun ylläpito ei vastaa sivustolla esitettyjen tietojen oikeellisuudesta. Muistathan varmistaa tietojen oikeellisuuden lainojen tai luottojen tarjoajalta.